VOLEYBOL O’YININING ASOSIY BOSCHLARI - Normax matov Ilxom Zayniddinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya : Olingan natijalar o’qitish usullari, bosqichlari va texnologiyasini qo’llash uchun asos bo’lishi kerak. Dastlabki o’quv jarayoni bir necha bosqichda amalga oshiriladi va bu bosqichlarning har biri o’ziga xos usul va vositalarni o’z ichiga oladi. Umumiy rivojlanish mashqlari o’yinchining jismoniy tayyorgarligini va unga kerak bo’lgan harakat qobiliyatlarini yaxshilash uchun ishlatiladi . Barcha mashqlar o’z yo’nalishiga muvofiq birlashtirilib, umumiy jismoniy, maxsus jismoniy, texnik, taktik va o’yin mashg’ulotlarini o’z ichiga olgan maxsus tayyorgarlikning asosiy qismlarini tashkil qiladi. Har bir mashg’ulot turi o’zining etakchi omillariga ega bo’lib, ular yordamida istalgan maqsadga erishiladi .