MILLIY VA JAHON KURASHI: O‘XSHASHLIKLAR VA UMUMIY JIHATLAR - Muratov Muzaffar Shermamatovich; Shermamatov Akobir Muzaffar ugli (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish: Kurash insoniyat tarixi davomida jismoniy tarbiya, kuch sinash va o‘zlikni namoyon etish vositasi sifatida keng tarqalgan. Bugungi kunda milliy kurash va jahon kurashlari global miqyosda mashhur bo‘lib, ularning o‘rtasida ko‘plab o‘xshashliklar mavjud. Ushbu maqolada milliy va jahon kurashining asosiy o‘xshashliklari ko‘rib chiqiladi.