BOKS TEXNIKASINI QO‘LLASH: JISMONIY VA RUHIY YONDASHUVLAR - Ahmadjonov Shuhrat Boltaevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Boks — bu nafaqat kuchli zarbalar va jismoniy tayyorgarlikni talab qiladigan sport turi, balki yuqori darajadagi texnik va taktikaning ham o‘yinidir. Bokschi muvaffaqiyatga erishish uchun faqat jismoniy kuchini emas, balki o‘zining texnik va taktika ko‘nikmalarini ham samarali qo‘llashni bilishi kerak. Boks texnikasini to‘g‘ri qo‘llash, jang davomida bokschiga kuchli raqibni yengishga yordam beradi, va bu ularning jangovar strategiyasining asosiy tarkibiy qismlaridan biridir. Boks Texnikasining Asosiy Turlariga Kirish Boks texnikasi bir nechta asosiy komponentlarga bo‘linadi.