POLITEXNIKUMDA XODIMLARNING SALOMATLIGINI SAQLASH VA ISH MUHITINI YAXSHILASH - Marg‘oziyev Turdiqul Abduqodirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqola politexnikumlarda xodimlarning salomatligini saqlash va ish muhitini yaxshilash masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada, ish muhiti va xodimlarning jismoniy hamda psixologik salomatligiga ta’sir etuvchi omillar, shuningdek, ish joyidagi xavfsizlik, ergonomika, sport va jismoniy faoliyatning ahamiyati batafsil yoritilgan. Xodimlarning sog‘lig‘ini saqlash bo‘yicha amalga oshirilishi zarur bo‘lgan tadbirlar va dasturlar hamda psixologik muhitni yaxshilashning ijobiy ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish, dam olish va sport faoliyatlarini joriy etish orqali xodimlarning umumiy salomatligi va ish samaradorligi oshirilishi mumkinligi ko‘rsatilgan. Maqola, politexnikumlar va boshqa ta’lim muassasalarida xodimlarning farovonligini ta’minlash va ish muhitini yaxshilash yo‘lidagi amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu tadbirlar nafaqat xodimlar, balki talabalar uchun ham qulay va samarali ta’lim jarayonini yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi.