INTELLEKTUAL MULK HUQUQLARINI BUZGANI UCHUN FUQAROLIK-HUQUQIY JAVOBGARLIK - Azirbaev Salamat Kuanishbaevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada intellektual mulk huquqlarini buzganlik uchun fuqarolik-huquqiy javobgarlik masalasi atroflicha tahlil qilinadi. Intellektual mulk huquqlari mualliflik huquqi, patent huquqlari, tovar belgilari va boshqa ob’ektlarni o‘z ichiga oladi. Ushbu huquqlarni buzish holatlari raqamli texnologiyalar rivojlanishi bilan ortib borayotgan bo‘lib, bu fuqarolik-huquqiy choralar orqali tartibga solinishi lozim. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi, xalqaro huquq normalari va intellektual mulk sohasidagi xorijiy tajribalar asosida muammo va echimlar ko‘rib chiqiladi.