INSON HUQUQLARI VA GENDER TENGLIGI: DAVLAT VA XALQARO MIQYOSDAGI ISLOHOTLAR - Egamberganov Jaloliddin Uktambay o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola gender tengligini ta’minlashga qaratilgan huquqiy islohotlarni tahlil qiladi. Gender tengligi nafaqat erkaklar va ayollarning teng huquqlarga ega bo‘lishi, balki ijtimoiy barqarorlik, iqtisodiy rivojlanish va adolatli jamiyat qurishga xizmat qiladi. Maqola milliy va xalqaro miqyosda gender tengligini ta’minlashga qaratilgan islohotlar, qonunchilik va xalqaro standartlarni ko‘rib chiqadi.