OʻQUVCHILARNI KASB HUNAR TANLASH KOMPETENSIYALARINI FANLARARO INTEGRATSIYA ASOSIDA SHAKLLANTIRISH - Qurbonov Pardatursun Zaripovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola o‘quvchilarda kasb-hunar tanlash kompetensiyalarini shakllantirishda fanlararo integratsiya yondashuvining ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada kasb-hunar tanlash kompetensiyasi, uning ta’limdagi o‘rni va fanlararo integratsiya tushunchasi chuqur o‘rganilgan. Fanlararo integratsiyaning o‘quvchilarga kasb-hunar tanlashda qanday yordam berishi va turli fanlar o‘rtasidagi bog‘liqlikning bu jarayon uchun qanday ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatilgan. Shuningdek, maqolada integratsiyalashgan darslar, interfaol metodlar va loyiha asosida o‘qitishning kasb-hunar tanlash kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni hamda ta’lim jarayonida bu yondashuvni amalda qo‘llash usullari haqida misollar keltirilgan. Xulosa sifatida, fanlararo integratsiya o‘quvchilarning kasb-hunar tanlash kompetensiyalarini shakllantirishda samarali vosita ekanligi ta’kidlanadi. Maqola o‘qituvchilar, ta’lim tashkilotlari va ilmiy tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lib, ta’lim jarayonini yaxshilashga qaratilgan yangicha yondashuvlarni joriy etish uchun ilmiy asos yaratadi.