KORPORATIV BOSHQARUV TIZIMIDA MOLIYAVIY NATIJALAR HISOBINING AMALIY JIHATLARI - Parmanova Zulayxo Abduazim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Korporativ boshqaruv tizimi, zamonaviy iqtisodiy sharoitlarda kompaniyalar uchun muhim ahamiyatga ega bo’lib, ularning moliyaviy natijalarini hisoblash va tahlil qilish jarayonlarini o’z ichiga oladi. Moliyaviy natijalar hisobining amaliy jihatlari esa korporativ boshqaruvning samaradorligini oshirish, strategik qarorlar qabul qilish va resurslarni samarali boshqarish uchun muhimdir. Ushbu maqolada korporativ boshqaruv tizimida moliyaviy natijalar hisobining amaliy jihatlari, uning ahamiyati, asosiy jarayonlari va natijalarni tahlil qilish usullari haqida ma’lumotlar beriladi.