MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING JADIDCHILIK YO‘LIDAGI HARAKATLARI - Baratova Farangiz Ruslan qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning sovet tuzumi davrida olib borgan faoliyati, jadid usulidagi maktablarning bosh tashabbuskori, jadidchilik harakatining asoschilaridan biri ekanligi haqida so‘z boradi. Uning yangi usul maktablarida yaratgan darsliklari izohlangan.