OILAVIY NIZOLARDA BOLALAR MANFAATLARINI HIMOYA QILISH: SUD AMALIYOTI VA XALQARO TAJRIBA - Худайбердиева Хабиба Валиевна (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola oilaviy nizolarda bolalar manfaatlarini himoya qilish masalalariga bag‘ishlangan. Xalqaro va milliy huquqiy normalar tahlil qilinib, sud amaliyotidagi muhim jihatlar va muammolar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, AQSh, Shvetsiya kabi mamlakatlarning ilg‘or tajribalari o‘rganilgan. Maqola bolalar manfaatlarini ta’minlashning samarali usullarini taklif etadi, jumladan, mediatsiya instituti va oilaviy maslahatchilar xizmatidan foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beradi.