INGLIZ TILINI O’QITISHDA OG’ZAKI NUTQ KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SHADOWING TA’LIM TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI. - Yokubova Maftuna Ne’mat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada xorijiy tillarning zamonaviy jamiyatda tutgan o‘rni hamda ingliz tilini o‘qitishda og‘zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shu bilan birga, tilshunos olimlarning bu boradagi ilmiy qarashlari tahlil qilingan. Xorijiy tilni o‘rganishda gapirish va tinglab tushunish ko‘nikmalarining ahamiyati ta’kidlanib, ularni rivojlantirish uchun innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish zarurligi ko‘rsatib o‘tilgan. Xususan, shadowing texnologiyasi ingliz tilida so‘zlash va tinglab tushunish ko‘nikmalarini shakllantirish va takomillashtirishda samarali usul sifatida baholangan.