AYOLLARDA HOMILADORLIK DAVRIDAGI STRESSLARNING OQIBATI VA TIBBIY PROFILAKTIKASI - Akilov Faridun Firdavsovich; OCHILOVA SEVINCH (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada homiladorlik davrida ayollar duch keladigan stresslarning oqibatlari va ularni bartaraf etishning tibbiy profilaktika usullari tahlil etilgan. Homiladorlik davridagi stressning ona va homila sog’lig’iga ta’siri, uning turli xil shakllari va kelib chiqish sabablari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, stressni kamaytirish va uning salbiy oqibatlarini oldini olish bo’yicha tibbiy tavsiyalar berilgan.