MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA VATANPARVARLIK TUSHUNCHASINI SHAKLLANTIRISHDA SAN’AT VA MADANIYAT VOSITALARIDAN FOYDALANISH - Qodirova Nozimaxon Qaxramonjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola maktabgacha ta’limda bolalarda harbiy vatanparvarlikni rivojlantirishda san’at va madaniyat vositalarining o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Maktabgacha ta’lim jarayonida san’atning turli shakllari – tasviriy san’at, musiqa, adabiyot, teatr va boshqa madaniy faoliyatlar orqali bolalarda vatanga bo‘lgan muhabbat, sadoqat va vatanparvarlik hissi shakllantiriladi. Maqolada san’at vositalarining bolalar tarbiyasidagi roli, ularning his-tuyg‘ularini rivojlantirishdagi ahamiyati, shuningdek, vatanparvarlikni rivojlantirishda ijtimoiy muhitning o‘rni muhokama qilinadi. Maqola, shuningdek, harbiy vatanparvarlikni o‘qitish jarayonida san’at va madaniyat vositalaridan samarali foydalanishning amaliy usullari va metodlarini ko‘rsatildi.