MAQSUD SHAYXZODA VA OZARBAYJON ADABIYOTI TA’SIRI - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Maqsud Shayxzoda va uning Boku shahridagi tahsili va Ozarbayjon adabiyoti bilan aloqasi o’rganilgan. Boku shahrida o’qish davrida Maqsud ko’plab o’zbek va turk adabiyotining buyuk vakillari bilan tanishib, o’z ijodini rivojlantirishda ulkan tajriba orttirgan. Maqola, shuningdek, Ozarbayjon adabiyoti, madaniyati va uning Maqsud Shaihzodaning ijodiga ta’sirini tahlil qiladi. Maqsudning Boku shahridagi o’qish davrida olgan bilimlari, u erdagi adabiy va madaniy muhit uning keyingi ijodiy faoliyatiga qanday ta’sir qilgani haqida batafsil fikrlar keltirilgan.