OMMAVIY MAKTABLARDA INKLYUZIV TA’LIMNI TASHKIL ETISH, MUAMMO VA YECHIMLAR, ISTIQBOLLI REJALAR - Yusupova Indira Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:mazkur maqola ommaviy maktablarda inklyuziv ta’limni tashkil etish, uning muammolari va yechimlari, shuningdek, istiqbolli rejalar haqida so‘z yuritadi. Jahon ta’lim amaliyotida inklyuziv ta’lim muhim o‘rin tutadi, bu esa har bir bola, shu jumladan, maxsus ehtiyojli bolalar uchun teng ta’lim imkoniyatlarini yaratishga qaratilgan. O‘zbekiston ham bu jarayonni amalga oshirish yo‘lida aniq qadamlar qo‘ymoqda. Maqolada inklyuziv ta’limning jamiyatdagi roli, o‘quv jarayonida uning o‘rni, o‘qituvchilarni tayyorlash, maktab infratuzilmasini moslashtirish va maxsus materiallar bilan ta’minlash kabi muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni rivojlantirishda kelajakdagi istiqbolli rejalar va yechimlar taqdim etiladi.