MILLIY VA UMUMPEDAGOGIK QADRIYATLAR UYG‘UNLIGI: NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Boymurodova Ruxshona Avazbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada milliy va umumpedagogik qadriyatlarning ta’lim jarayonidagi uyg‘unligi tahlil qilinadi. Milliy qadriyatlar har bir xalqning tarixi, madaniy merosi va an’analarini o‘zida aks ettirsa, umumpedagogik qadriyatlar barcha jamiyatlar uchun umumiy bo‘lgan pedagogik tamoyillarni o‘z ichiga oladi. Ushbu maqolada milliy va umumpedagogik qadriyatlarning uyg‘unlashuv mexanizmlari, ularning ta’lim tizimidagi ahamiyati va integratsiyalashuv usullari o‘rganiladi.