DINNING JAMİYATDAGİ O‘RNİ VA AHAMIYATI - Kozimjonov Kamronbek Solijon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada dinning jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Dinning inson hayotiga va jamiyat taraqqiyotiga ta’siri, uning axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi roli hamda ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi hissasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turli davrlarda dinning jamiyat bilan o‘zaro aloqasi, uning madaniyat, ta’lim va siyosiy tizimlarga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada dinning jamiyatdagi birlashtiruvchi kuch sifatidagi roli va uning zamonaviy dunyodagi ahamiyati ham yoritib beriladi.