NINABARGLILAR YOKI QUBBALILAR (CONIFERALES) SINFI - Normòminova Gulsanam Jasur qizi; Axmadjonov Jasurbek Xoshimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ninabarglilar yoki qubbalilar (Coniferales) sinfi o’zining morfologik va ekologik xususiyatlari bilan ajralib turadigan, asosan doimiy yashil, igna shaklidagi barglarga ega bo’lgan o’simliklar guruhidir. Ushbu maqolada, ninabarglilar sinfining asosiy oilalari, ularning morfologiyasi, reproduktiv tizimi va ekologik ahamiyati haqida ma’lumot berilgan. Ninabarglilar o’simliklarining ko’payish usullari va ekologik roli, shuningdek, iqtisodiy jihatdan ulardan foydalanish imkoniyatlari muhokama qilingan. O’rmon tizimlarining muhim tarkibiy qismi bo’lib, ular ko’plab hayvonlar uchun yashash muhitini yaratadi va karbon dioksidni o’zlashtirishda muhim rol o’ynaydi. Ushbu maqola, ninabarglilar sinfining tabiatdagi o’rni va insoniyat uchun foydalarini o’rganadi.