"PEDAGOGIK TRENING MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI PEDAGOGLARIGA PSIXOLOGIK YORDAM BERISH USULI SIFATIDA" - To‘xtaxo‘jayeva Muazzamxon Shavkatjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada pedagogik trening maktabgacha ta’lim tashkiloti pedagoglariga psixologik yordam berish usuli sifatida ko‘rilishi ko‘zda tutilgan. Treninglar, asosiy ravishda, pedagoglarning xulq-atvorini o‘zgartirish, stressni boshqarish va bolalarning rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishga qaratilgan. Psixologik yordam pedagoglarning professional faoliyatida yuzaga keladigan muammolarni hal etishda samarali vosita sifatida namoyon bo‘ladi. Trening jarayonida ishtirokchilar o‘z tajribalari bilan o‘rtoqlashadilar va turli vaziyatlar bo‘yicha bepul amaliy mashg‘ulotlar o’tkazadilar. Ushbu tadqiqot pedagoglarning psixologik ostida o‘sishini ta’minlash va bolalarning ta’lim jarayonidagi muvaffaqiyatini oshirish maqsadida yaratilgan, shuningdek, ta’lim muassasalarida sog‘lom psixologik muhitni shakllantirishga yordam beradi. Treningning natijalari pedagoglarning o‘z kasbiy malakalarini oshirish bilan birga, ularning shaxsiy rivojlanishiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatishi kutilmoqda.