TA’LIMDA INKLYUZIVLIK: TENG IMKONIYATLAR - Rashidova Ruxshonaxon Rustamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimi, uning mohiyati, asosiy tamoyillari, metodlari va jahon ta’lim amaliyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim har bir o‘quvchining individual ehtiyojlarini hisobga olgan holda ta’lim olish huquqini ta’minlashga qaratilgan. Maqolada inklyuziv ta’limning natijalari, uning ijtimoiy integratsiyaga qo‘shgan hissasi va O‘zbekistonda bu sohada amalga oshirilayotgan islohotlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni tatbiq etishda duch kelinishi mumkin bo‘lgan muammolar ham muhokama qilinadi.