SHARQ VA G‘ARB MADANIYATLARIDA DINNING O‘RNI VA TA’SIRI - Abduvaliyev Komiljon Dilshodbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Sharq va G‘arb madaniyatlarida dinning o‘zaro o‘rni va ta’siri muhim falsafiy, ijtimoiy va madaniy masala bo‘lib, u har ikki sivilizatsiyaning rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatgan. Sharq madaniyatida din odatda jamiyatning ajralmas qismi sifatida shakllangan bo‘lsa, G‘arb madaniyatida u tarixiy jarayonlar davomida turli bosqichlarni bosib o‘tgan. Ushbu maqolada Sharq va G‘arbda dinning ijtimoiy hayot, siyosat, fan-texnika taraqqiyoti va ma’naviyatga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, din va zamonaviy jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro munosabat, diniy bag‘rikenglik va sekulyarlashuv jarayonlari ham ko‘rib chiqiladi.