DIN VA AXLOQ: MA’NAVIYATNING SHAKLLANISHIDAGI ROLI - Ibragimova Dilafruz Sherali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Din va axloq inson ma’naviyatining shakllanishida muhim omillardan biri hisoblanadi. Har bir jamiyatda axloqiy qadriyatlarning rivojlanishi diniy tamoyillar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ular inson ongini tarbiyalash, ijtimoiy hamjihatlikni ta’minlash va odob-axloq me’yorlarini shakllantirishga xizmat qiladi. Ushbu maqolada din va axloqning o‘zaro bog‘liqligi, ularning inson va jamiyat hayotidagi ahamiyati, tarixiy shaxslarning bu boradagi fikrlari hamda zamonaviy jamiyatda din va axloqning o‘rniga oid masalalar tahlil qilinadi.