O’ZBEKISTONDA QIMMATLI QOG’OZLAR STATISTIKASI - Akbarova Barno Shuxratovna; Abdusalomova Dinora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’zbekiston Respublikasining iqtisodiy barqarorligi va moliyaviy tizimining rivojlanishi qimmatli qog’ozlar bozorining holatiga bevosita bog’liq. Mazkur maqolada O’zbekistondagi qimmatli qog’ozlar statistikasi, ularning turli xil ko’rinishlari, aylanma hajmi, narxlari va daromadlilik ko’rsatkichlari o’rganilgan. Maqola O’zbekiston qimmatli qog’ozlar bozorida mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo’llari bilan shug’ullanadi. Tahlil natijalariga asoslanib, bozorni yanada rivojlantirishga oid takliflar ishlab chiqilgan.