INKLYUZIV BOLALARNI SOG’LOM BOLALAR ORASIDAGI FARQ - Rasulova Dilfuza Anvarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada inklyuziv bolalar va sog’lom bolalar o’rtasidagi farqlar tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim prinsiplariga asoslanib, har bir bola uchun mos ta’lim sharoitlarini yaratish zarurligi ko’rsatiladi. Sog’lom bolalar bilan solishtirganda inklyuziv bolalarning rivojlanish, ijtimoiylashuv va ta’lim jarayonlarida duch keladigan qiyinchiliklari hamda imkoniyatlari o’rganiladi. O’zaro aloqalar, pedagogik yondashuvlar va onalik strategiyalari inklyuziv ta’limni yanada kuchaytirish uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot inklyuziv ta’limda samaradorlikni oshirish maqsadida yordam beradigan tavsiyalar taklif qiladi.