O’ZBEKISTONDA TRANSPORT TIZIMINING RIVOJLANGANLIK DARAJASI VA UNING HUDUDIY XUSUSIYATLARI - Choriqulova Iroda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqola  O’zbekistonning  transport  tizimining  rivojlanish darajasi  va  uning  hududiy  xususiyatlarini  taxlil  qiladi.O’zbekistonning  transport infratuzilmasi mamlakat iqtisodiyoti , ijtimoiy rivojlanish va xalqaro aloqalar uchun muhim  ahamiyatga  ega  bo’lib  ,turli  hududlarda  turli  xususiyatlarga  ega.Maqolada transport tarmoqlarining asosiy yo’nalishlari ,ularning o’zaro bog’liqligi shuningdek ,mamlakatning geografik o’rni ,iqlimi va aholining ehtiyojlariga mos holda transport tizimining hududiy farqlari ko’rib chiqiladi.