TRANSPORTDA GEOGRAFIK AXBOROT TIZIMI - To’xtamurodova Dilnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya  :  Ushbu  maqolada  transportda  geografik  axborot  tizimlarining ahamiyati va qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Geografik axborot tizimlari (GAT) transport sohasida  ma'lumotlarni  yig'ish,  tahlil  qilish  va  vizualizatsiya  qilishda  muhim  rol o'ynaydi. Ushbu tizimlar yordamida yo‘l harakatini boshqarish, transport logistikasini optimallashtirish  va  xavfsizlikni  ta'minlash  kabi  vazifalar  samarali  bajariladi. Maqolada  GATning  transport  infratuzilmasini  rivojlantirishdagi  innovatsion yechimlari hamda ularning amaliy misollari keltiriladi. Shuningdek, GATning kelgusi istiqbollari va muammolari ham muhokama qilinadi, bu esa transport sektoridagi yangi texnologiyalar va uslublarni joriy etishda katta ahamiyatga ega.