MOLIYAVIY BOZORLAR STATISTIKASI - Akbarova Barno Shuxratovna; Rustamov Shoxrux Yorqin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  moliyaviy  bozorlar  statistikasining  asosiy jihatlari,  ularning  iqtisodiy  rivojlanishdagi  ahamiyati  va  zamonaviy  tendensiyalari tahlil qilinadi. Moliyaviy bozorlarning turli segmentlari (pul bozori, kapital bozori, valyuta bozori va boshqalar) bo‘yicha statistik ma’lumotlarning yig‘ilishi, tahlili va talqin  qilinishi  jarayonlari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  moliyaviy  bozorlar statistikasining  iqtisodiy  siyosatni  shakllantirishdagi,  investitsiya  qarorlarini  qabul qilishdagi va risklarni boshqarishdagi roli o‘rganiladi. Maqola moliyaviy tahlilchilar, iqtisodchilar,  statistik  tadqiqotchilar,  talabalar  va  moliyaviy  bozorlar  statistikasiga qiziquvchi keng doiradagi o‘quvchilar uchun mo‘ljallangan.