O’ZBEKISTON SUG’URTA TASHKILOTLARI FAOLIYATI STATISTIKASI - Akbarova Barno Shuxratovna; Qurambayev Xamidjon Xakimboy oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Oʻzbekiston  Respublikasidagi  sugʻurta tashkilotlarining  soʻnggi  yillardagi  faoliyati  statistikasini  tahlil  qiladi.  Maqolada sugʻurta bozorining hajmi, sugʻurta mukofotlari va toʻlovlarining dinamikasi, sugʻurta turlarining oʻsish surʼatlari, shuningdek, sohadagi asosiy tendensiyalar va oʻzgarishlar koʻrib chiqiladi. Bundan tashqari, maqolada sugʻurta bozorining rivojlanishiga taʼsir etuvchi  omillar,  mavjud  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  yoʻllari  muhokama qilinadi.  Maqola  sugʻurta  sohasidagi  mutaxassislar,  iqtisodchilar,  tadqiqotchilar  va ushbu mavzuga qiziquvchi keng oʻquvchilar uchun moʻljallangan.