MATNSHUNOSLIKDA O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Yusupalieva Shakhnoza Hakimjanovna; Majidova Mohlaroyim Adaxamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek tiliga tarjima qilishda uchraydigan asosiy muammolar,  jumladan,  lingvistik,  stilistik  va  madaniy  qiyinchiliklar  tahlil  qilinadi. O‘zbek tiliga tarjima qilishda uning o‘ziga xos grammatik xususiyatlari, leksik farqlari hamda madaniy tafovutlari tufayli muayyan qiyinchiliklar yuzaga keladi.