PEDAGOGLARNING KASBIY DEFORMATSIYALARINI OLDINI OLISH VA KORREKSIYALASH YO’LLARI - Isaqova Zulhumor Ismoiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: pedagoglarning kasbiy deformatsiyalari – bu mutaxassislarning o’z  ish  faoliyatida  yuzaga  keladigan  salbiy  holatlarni  anglatadi.  Ushbu  muammo, pedagogik faoliyatning tabiati va sharoitlariga bog’liq holda, murakkab omillardan kelib  chiqadi.  Pedagoglarning  kasbiy  deformatsiyalarini  oldini  olish  va  ularni korrektsiya qilish masalalari dolzarb bo’lib, ta’lim tizimidagi sifatni oshirishda muhim ahamiyatga  ega.Izlanish  natijalari,  ta’lim  jarayonida  pozitiv  o’zgarishlar  amalga oshirish uchun pedagoglarning kasbiy deformatsiyalarini samarali bartaraf etishga yordam beradi.