JAHON TRANSPORT TURLARI VA KLASSIFIKATSIYASI. - Tilavova Shaxinabonu (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqola  ,jahon  transporti  turlari  va  ularning klassifikatsiyasini tahlil qiladi .Maqolada ,transportning asosiy turlari,ya’ni avtomobil ,temiryo’l  ,havo,dengiz  va  quvur  transporti  kabi  soxalar  keng  yoritilgan.Har  bir transport turi o’zining afzalliklari ,kamchiliklari va ylarga xos ishlash mexanizimlari bilan taqqoslanadi.Shuningdek ,transportning global miqyosda iqtisodiyot va xalqaro savdo bilan qanday bog’lanishi ,ekologik tasiri ,innovatsion texnologiyalar va raqamli transformatsiyalarning  ta’siri  ham  muhokama  qilinadi.Ushbu  maqolada  jahon transport tizimining hozirgi holati va istiqboli haqida keng qamrovli tushuncha beradi.