“TEMURIYLAR DAVRIDA SAMARQANDDA: ARXITEKTURA” - Hasanova Feruza Xudoyberdi qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada,  Amir  Temur  davridagi  me’morchilik  va shaharsozlikning rivojlanishining asosiy jihatlari Samarqand misolida ko‘rib chiqilgan. O’sha  davrdagi  muhtasham  binolar  va  shahar  infratuzilma  ob’ektlarini  qurilish jarayonlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  mustaqillik  yillarida  Temur  va  temuriylar davridagi  arxitekturaning  xavfsizligini  ta’minlash  bo’yicha  amalga  oshirgan faoliyatining asosiy yo’nalishlari ko’rsatilgan.