BO‘LAJAK TASVIRIY SAN’AT O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA MUSTAQIL VA AMALIY MASHG‘ULOTLARNING O‘RNI - Karimov Xamidbek Otaxanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA. Tasviriy  san’atni  o‘qitish  metodikasi  kursi  doirasida  bajariladigan  mustaqil amaliy  ishlar  nafaqat  talabalarning  ushbu  fan  bo‘yicha  bilim  va  ko‘nikmalarini mustahkamlashga yordam beradi, balki ularning kelajakdagi pedagogik faoliyati uchun ham  mustahkam  asos  yaratadi.  Ushbu  maqolada  bo‘lajak  tasviriy  san’at o‘qituvchilarining  kasbiy  kompetensiyalarini  mustahkamlash  jarayoni  amaliy  va mustaqil  o‘quv  faoliyati  orqali  ko‘rib  chiqiladi.  Mazkur  jarayon  zamonaviy  ilmiy-metodik yondashuvlar va pedagogik tajribalarga asoslangan holda amalga oshiriladi, bunda  kreativlik  va  raqamli  texnologiyalarni  integratsiya  qilishga  alohida  e’tibor qaratilgan.