ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING ADABIYOTGA QO‘SHGAN HISSASI VA “YAXSHILIG‘” RADIFLI G‘AZALIDAGI AXLOQIY MASALALAR HAQIDA - Qo‘ziboyeva Hilola Hamidbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Zahiriddin Muhammad Bobur O‘rta Osiyo va Hindiston tarixida nafaqat siyosiy arbob, balki buyuk shoir sifatida ham tanilgan. Uning she’riyatida inson ruhiyati, axloqiy masalalar va zamonning o‘tkinchiligini chuqur tasvirlash bor. Ushbu maqolada  Boburning  adabiyotga  qo‘shgan  hissasi,  uning  shaxsiyati,  she’riyatdagi yondashuvi va ayniqsa “Yaxshilig‘” nomli g‘azalidagi axloqiy mavzular tahlil qilinadi. Bobur she’rda yaxshilik va yomonlik o‘rtasidagi kurashni, shuningdek, jamiyatning axloqiy holatini qayd etadi. Maqola uning she’riyatining falsafiy va axloqiy jihatlarini o‘rganishga qaratilgan.