POZITIVIZM, NEOLINGVISTIKA, SEMASIOLOGIYA, ETNOLINGVISTIKA VA SOTSIOLOGIZM OQIMLARI - Hamdullayeva Mahliyo.; Kurbanov Elbek Elmurodovich. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Etnolingvistikaning  vujudga  kelishi  va  taraqqiy etishi to‘g’risida  ma’lumot  keltirilgan  bo‘lib, etnolingvistika  etnik  madaniyat  va til o‘rtasidagi munosabatlarni o‘zaro bog’liqligi haqida fikr  yuritadi.