SIFATLI OZIQ-OVQAT – BOLA SOG‘LIG‘I GAROVI - Mamatova Manzura Abdixoliqovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bolalar  salomatligi  uchun  sifatli  oziq-ovqat mahsulotlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Sog‘lom ovqatlanishning bola organizmiga ta’siri,  foydali  va  zararli  mahsulotlar  turlari,  shuningdek,  ota-onalar  va  ta’lim muassasalarining  bu  boradagi  mas’uliyati  yoritib  berilgan.  Tadqiqotlar  natijasida, tabiiy  va  vitaminlarga  boy  mahsulotlar  iste’moli  bolalar  rivojlanishida  muhim  ro‘l o‘ynashi  aniqlangan.  Shu  bilan  birga,  sun’iy  qo‘shimchalar  va  zararli  fast-fud mahsulotlarining bolalar sog‘lig‘iga salbiy ta’siri ilmiy dalillar asosida ko‘rsatilgan.