AVTOMOBIL SHINALARINI ISHLAB CHIQARISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIK JARAYONLARI - I.S.Qosimov; Qulliyev Behzodbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  avtomobil  shinalarini  ishlab  chiqarishning zamonaviy  texnologik  jarayonlarini  o'rganishga  bag'ishlangan.  Avtomobil  sanoati rivojlanishi  bilan  birga,  shinalar  ishlab  chiqarish  jarayonlari  ham  yangilanib, innovatsion  texnologiyalar  bilan  boyitilmoqda.  Maqolada  shinalarning  asosiy komponentlari,  xom  ashyo  tanlovi,  ishlab  chiqarish  jarayonlari,  sifat  nazorati  va ekologik ta'sir kabi muhim jihatlar ko'rib chiqiladi.Shinalar ishlab chiqarish jarayoni bir  necha  bosqichlardan  iborat  bo'lib,  ularga  xom  ashyo  tayyorlash,  aralashma tayyorlash,  shakllantirish,  vulkanizatsiya  va  sifat  nazorati  kiradi.  Zamonaviy texnologiyalar,  masalan,  raqamli  dizayn  va  avtomatlashtirilgan  ishlab  chiqarish tizimlari,  shinalarning  sifatini  oshirish  va  ishlab  chiqarish  samaradorligini yaxshilashda muhim rol o'ynaydi.