XALQARO STANDARTLAR DOIRASIDA TOVAR-MODDIY ZAXIRALARNI HISOBGA OLISHDA ICHKI NAZORAT TIZIMINING AHAMIYATI - M.Yusupova; Tursunov Behzod (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  xalqaro  standartlar  doirasida  tovar-moddiy zaxiralarni hisobga olishda ichki nazorat tizimining ahamiyatini o‘rganadi. Tovar-moddiy  zaxiralar  moliyaviy  hisobotlarning  muhim  tarkibiy  qismi  bo‘lib,  ularning to‘g‘ri  hisobga  olinishi  va  boshqarilishi  tashkilotning  moliyaviy  barqarorligini ta’minlashda  muhim  rol  o‘ynaydi.  Maqolada  ichki  nazorat  tizimining  asosiy komponentlari, ularning xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (IFRS) bilan qanday bog‘liqligi  va  samarali  ichki  nazorat  tizimining  tovar-moddiy  zaxiralarni boshqarishdagi afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada ichki nazoratning zaif tomonlari, audit jarayonidagi roli va risklarni minimallashtirishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.