IQTISODIY O‘SISHNI RAG‘BATLANTIRISH ORQALI KAMG‘ALLIKNI KAMAYTIRISH - Ne’matjonov Asadbek; Egamberdiyev Shavkatbek (TADQIQOTLAR, 2025)
xAnnotatsiya.  Ushbu  maqola  “Iqtisodiy  o‘sishni  rag‘batlantirish  orqali kamg‘allikni  kamaytirish”  mavzusiga  bag‘ishlangan  bo‘lib,  iqtisodiy  o‘sish  va kamg‘allik o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qiladi. Maqolada iqtisodiy o‘sishning asosiy omillari, jumladan, investitsiyalar, innovatsiyalar va mehnat bozorining rivojlanishi ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek,  iqtisodiy  o‘sishni  rag‘batlantirish  orqali  kamg‘allikni kamaytirish uchun zarur bo‘lgan siyosat va strategiyalar, xususan, ta’lim, sog‘liqni saqlash va ijtimoiy himoya tizimlaridagi islohotlar muhokama qilinadi.