NAVROʻZ - SHARQ XALQLARINING QADIMIY QADRIYATI - G'ayratjon Xolmatov Muxtoraliyevich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Navroʻz  —  bu  bahorning  kelishi,  yangilik  va  yaxshilik  ramzi boʻlib, Sharq xalqlarining qadimiy va azaldan saqlanib kelgan anʼanalaridan biridir. Ushbu maqolada Navroʻz bayramidagi tarixiy ildizlar, uning madaniy ahamiyati, turli xalqlar  uchun  oʻrni  va  zamonaviy  davrda  saqlanib  qolgan  anʼanalar  haqida  soʻz yuritiladi. Navroʻz nafaqat bayram, balki insoniyatning tabiat bilan hamohangligini, tinchlik va hamjihatlikni ifodalovchi ramzdir.