SANOAT MULKI OBYEKTLARI TASNIFI VA FUQAROLIK-HUQUQIY MAQOMI - Boboto‘xtayev Sohibjon Abdusalim o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  dunyo  bo'ylab  fan-texnika  taraqqiyotining rivojlanishi, insonning intellektual faoliyatining ahamiyatini yanada oshirib, ijtimoiy-iqtisodiy sohalarda katta ta'sir ko'rsatmoqda. Postindustrial jamiyatlarda bilimlar va ixtirolar asosiy harakatlantiruvchi kuchga aylanmoqda. Ushbu maqolada intellektual mulk,  xususan,  sanoat  mulki  obyektlari  va  ularning  huquqiy  maqomi  haqida  so'z yuritiladi. Ixtirolar, foydali modellar, sanoat namunalari va boshqa sanoat mulk turlari kabi  obyektlarning  huquqiy  himoyasi,  ularning  patentlanishi,  qo'llanishi  va xalqaro amaliyotdagi  o'zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Maqolada,  shuningdek,  sanoat  mulkini himoya  qilishning  muhimligi,  unga  beriladigan  huquqlar  va  huquqiy  nizolarni  hal qilish masalalari yoritilgan.