EMAN PO‘STLOG‘INING TARKIBI VA XUSUSIYATLARI - XAMRAYEVA SABINA (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqolada eman po‘stlog‘ining kimyoviy tarkibi va biologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Eman po‘stlog‘i tarkibida tanin, flavonoidlar, efir moylari va boshqa bioaktiv moddalar mavjud bo‘lib, ular antiseptik, yallig‘lanishga qarshi va antioksidant xususiyatlarga  ega.  Shuningdek,  maqolada  eman  po‘stlog‘ining  tibbiyot,  sanoat  va ekologiyadagi  ahamiyati  ham  ko‘rib  chiqiladi. Ushbu tadqiqot  eman  po‘stlog‘ining tabiiy resurs sifatida keng qo‘llanilishini o‘rganishga yordam beradi.