MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SYUJETLI-ROLLI O‘YINLAR ORQALI EKOLOGIK TUSHUNCHALARNI SHAKLLANTIRISH - Jaloliddinova Maftunaxon Mahmudjon qizi; Xayitboyeva Mohinur Qayumjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda syujetli-rolli o‘yinlar  orqali  ekologik  tushunchalarni  shakllantirish  jarayoni  ilmiy-nazariy  va amaliy  jihatdan  o‘rganilgan.  Tadqiqot  davomida  ekologik  tarbiya  va  o‘yin texnologiyalarining  bolalar  tafakkurini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinib, innovatsion pedagogik yondashuvlar taklif etilgan.