TRANSPORT GEOGRAFIYASI FANINING O’RGANISH OBYEKT,PREDMETI, METODLARI VA VAZIFALARI. - Shokirova Mohichehra (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola transport geografiyasi fanining mohiyatini, uning o'rganish obyekti, predmeti, asosiy metodlari va dolzarb vazifalarini kompleks tarzda ochib beradi. Transport geografiyasi ijtimoiy-iqtisodiy geografiyaning muhim tarmog'i sifatida  transport  tizimlarining  hududiy  tashkil  etilishi,  joylashuvi,  rivojlanish qonuniyatlari va jamiyat hayotidagi rolini o'rganadi. Maqolada transport geografiyasining o'rganish obyekti - transport tizimlari va tarmoqlari, transport tugunlari, transport-iqtisodiy aloqalar, transport geografik o'rni va transport  infratuzilmasi  ekanligi  aniqlanadi.  Fanning  predmeti  esa  transport tizimlarining  hududiy  tashkil  etilish  qonuniyatlari,  ularning  shakllanish  omillari  va jamiyat iqtisodiyoti hamda hududiy rivojlanishga ta'siridir.