O’ZBEKISTON RESPUBLIKASINING TRANSPORTI VA TASHQI IQTISODIY ALOQALARI - Valijonova Zarnigor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O'zbekiston Respublikasining transport tizimi va uning tashqi iqtisodiy  aloqalardagi o'rni hamda  ahamiyatini tahlil  qiladi. Maqolada O'zbekiston transport infratuzilmasining hozirgi holati, mavjud muammolar va ularni hal  etish  yo'llari  ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek,  mamlakatning  asosiy  transport yo'nalishlari, tranzit salohiyati va uni oshirish imkoniyatlari o'rganiladi. Maqolada  O'zbekistonning  tashqi  savdo  aloqalari  geografiyasi,  eksport  va import  tarkibi  hamda  transport  xarajatlarining  savdo  samaradorligiga  ta'siri  tahlil etiladi. Transport logistikasini rivojlantirish, bojxona tartib-taomillarini soddalashtirish va xalqaro transport koridorlarida ishtirok etishning tashqi iqtisodiy faoliyatga ta'siri baholanadi.