SANOAT ISHLAB CHIQARISH TARMOQLARI - Qodirov Sayilxon Shokir o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:      mazkur  maqolada  sanoat  ishlab  chiqarish  tarmoqlar  Ushbu tarmoqlar turli xil mahsulotlar va xizmatlarni ishlab chiqarishga qaratilgan bo‘lib, ular o‘zaro  bog‘liq  bo‘lib,  ishlab  chiqarish  jarayonlarini  samarali  tashkil  etish  orqali iqtisodiy  o‘sishni  ta'minlaydi.  Sanoat  ishlab  chiqarish  tarmoqlari  energiya,  kimyo, og‘ir va engil sanoat, mashinasozlik, oziq-ovqat sanoati kabi sohalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu tarmoqlar innovatsion texnologiyalarni joriy etish, ish o‘rinlarini yaratish va xalqaro bozorlarda raqobatbardoshlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega.