ҚАНДЛИ ДИАБЕТ КАСАЛЛИГИНИ ТУРЛАРИ ВА КЕЛИБ ЧИКИШ САБАБЛАРИ - Раззаков Набижон Алижонович; Абдурахмонова Малика Авазбек кизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада қандли диабетнинг келиб чиқиш сабаблари, турлари, белгилари, диагностикаси ва даволаш усуллари ҳамда унинг асоратлари кўриб чиқилади. Шунингдек, қандли диабет билан яшовчи беморлар учун парҳез ва жисмоний фаолликнинг аҳамияти ҳамда касалликнинг олдини олиш чоралари ҳақида  маълумот  берилади.  Мақола  қандли  диабет  ҳақида  кенг  қамровли маълумотга  эга  бўлишни  истаган  ўқувчилар,  беморлар  ва  соғлиқни  сақлаш соҳаси ходимлари учун мўлжалланган.