BOSHLANG‘ICH SINF “TARBIYA” DARSLARIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING SHART- SHAROITLARI - G‘ulomova Dilfuza Ikromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  boshlang‘ich  sinf  "Tarbiya" darslarida interfaol metodlardan foydalanish sharoitlari tahlil qilinadi. Unda umumiy o‘rta  va  maktabdan  tashqari  ta’lim  tizimini  tizimli  isloh  qilish,  yosh  avlodning ma’naviy-axloqiy  va  intellektual  rivojlanishini  ta’minlash,  ta’lim  jarayoniga innovatsion  metodlarni  joriy  etish  muhimligi  yoritiladi.  Shuningdek,  pedagogik texnologiyalarni ta’lim jarayonida qo‘llashning nazariy va uslubiy yondashuvlari ham ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  o‘zbek  va  rus  olimlarining  pedagogik  texnologiyalar bo‘yicha ilmiy qarashlari tahlil qilinib, ularning dars samaradorligini oshirishdagi o‘rni ta’kidlanadi.  Loyihaviy  ta’lim  texnologiyalarining  ahamiyatiga  alohida  e’tibor qaratilib, ushbu metodlar orqali o‘quvchilarning shaxsiy qobiliyatlarini rivojlantirish va  milliy-ma’naviy  merosni  chuqur  anglashga  erishish  mumkinligi  xulosasi chiqariladi.