TA'LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARGA O'TISHNING MUVAFFAQIYATLARI - Shermatova Muazzamxon Qodirjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Raqamli  axborot    texnologiyalari  imkoniyatlari  juda  keng  tizim bo‘lib, unga ma’lum bo‘lgan kompyuter, multimediavositalari, kompyuter tarmoqlari, Internet kabi tushunchalardan tashqari qator yangi tushunchalar ham kiradi. Bularga axborot  tizimlari,  axborot  tizimlarini  boshqarish,  axborotlarni  uzatish  tizimlari, ma’lumotlar  ombori,  ma’lumotlar  omborini  boshqarish  tizimlari,  bilimlar  ombori kabilar misol bo‘lishi mumkin. Ayni shu jihatdan maqolada ta'lim jarayonida raqamli texnologiyalarga o'tish va buning istiqbolli jihatlari haqida so'z yuritiladi.