“YANGI UMIDLAR: DIZARTRIYA BILAN KURASHIB, SOGʻLOM HAYOTGA ERISHISH” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Utbasarova Umida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  dizartriya  tushunchasi,  uning  kelib  chiqish sabablari  va  nutq  buzilishining  turli  klinik  ko‘rinishlari  yoritilgan.  Shuningdek, zamonaviy  tibbiy  va  logopedik  terapiya  usullari,  fizioterapevtik  mashqlar  hamda psixologik qo‘llab-quvvatlash yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Ota-onalar uchun amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan bo‘lib, kasallikni yengish yo‘lida umid uyg‘otadi.